Expo

Frans Van Kerckhove

Sinds jaar en dag, meer bepaald sinds 1983 creëert Frans Van Kerckhove -                      geboren en getogen Zelenaar - de mooiste landschappen op doek. Veelal in olieverf, soms als gouache, maar steeds met zeer persoonlijke inbreng en creativiteit ontstaan uit zijn hand de mooiste natuurimpressies en stillevens.

Reeds als kind was hij gefascineerd door schilderkunst en werd hierin ten volle gesteund door zijn ouders.

In 1985 werd Frans lid van de schilderschool van Roger De Wilde. Dit tot 2008. Onder diens deskundige leiding ontwikkelde hij zich - letterlijk - tot natuurtalent.

Twintig van zijn mooiste werken worden van 2 mei tot 30 juni tijdens de openingsuren tentoongesteld in de ontmoetingsruimte van Buurthuis Ziac.

 

Wim Van Kerckhove

Wim Van Kerkhove presenteert zijn werk in Ziac van 1 juli tot 30 augustus.

Wim was als kind leerling bij de kinderacademie  van Were Di, onder leiding van Bernard Bonnarens. Later leerde hij bij Were Di het werken met pastelkrijt. Leermeester(es) was daar Greta De Potter.

Zijn huidig werk bestaat nu nog hoofdzakelijk uit pastelkrijt.   Thema’s zijn voornamelijk katten, natuur, vrouwelijke figuren    en landschappen. Hij heeft verschillende keren met Were Di        tentoongesteld en ook op Montmartre was zijn werk te zien.      Zijn werkgever is de gemeente Zele. Voordien was hij, na opleiding in grafische technieken, werkzaam bij Drukkerij De Cuyper.